BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafe – Shibuya –
This project was started when James Freeman, the founder of Blue Bottle Coffee, gave me the offer after a long time. This development began in response to the fact that the face-to-face customer service was becoming increasingly difficult due to the COVID-19 pandemic, and measures for indirect customer service were needed. The design was inspired by the image of a beehive. Until recently, it was important to always place the counter in front of the entrance to welcome people, but unfortunately, it is no longer feasible. Now, the key is how to convey the warmth in an indirect way. We decided to basically use wood to create a mechanism that softly glows in response to the opening and closing of the door, and covered the surface with acrylic which was frosted to let the glow gently seep out. The resulting “locker-style sales fixture” is now available at the front of the store, where you can order and buy drinks from a dedicated drink ordering terminal, and you may need to wait a little. But soon, you will be able to order remotely with a mobile app and buy a delicious cup of coffee with no time to wait. This fixture will be used more widely in combination with such seamless sales methods.
BLUE BOTTLE COFFEE 팝업 카페 – 시부야 –
이 프로젝트는 블루보틀 커피 창업자 제임스 프리먼이 오랜만에 제안을 해주어서 시작되었습니다.
이번 개발은 코로나19 팬데믹(세계적 대유행)으로 대면 고객 응대가 점점 어려워지고, 간접 고객 응대 대책이 필요하다는 점에서 시작됐다.
디자인은 벌집 이미지에서 영감을 받았습니다.
최근까지만 해도 사람들을 맞이하기 위해 항상 입구 앞에 카운터를 두는 것이 중요했지만 안타깝게도 이제는 불가능합니다.
이제 어떻게 간접적으로 따뜻함을 전하느냐가 관건이다.
우리는 기본적으로 나무를 사용하여 문을 열고 닫을 때 부드럽게 빛나는 메커니즘을 만들기로 결정했으며 빛이 부드럽게 스며들도록 서리로 덥은 아크릴로 표면을 덮었습니다.
그 결과로 생긴 "락커 스타일의 판매 장치"가 이제 매장 전면에 제공되어 음료 전용 주문 터미널에서 음료를 주문하고 구입할 수 있으며 약간 기다려야 할 수도 있습니다.
하지만 머지 않아 모바일 앱으로 원격으로 주문하고 기다릴 시간 없이 맛있는 커피 한 잔을 살 수 있게 될 것입니다.
이러한 이음매 없는 판매 방식과 결합하여 이 고정구를 더욱 널리 사용하게 될 것입니다.
Title:BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafe – Shibuya –
Architects:Jo Nagasaka / Schemata Architects
Project team:Makoto Kohno, Yuko Yamashita, Yuki Ishibashi
Address:2-24-12 Shibuya, Shibuya-ku, Tokyo
Shibuya Scramble Square 3F Event Space
Usage:Cafe stand
Construction:TANK
Collaboration:New Innovations(Technology Design)
Floor area:60m²
Completion:November / 2021
Open:December / 2021 – February / 2022
Photo:Takumi Ota
댓글